Forum sportowe, dyskusyjne - Sport Twoją Pasją Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
PZPN zamknął Zawiszę, ZDEMOLOWANY STADION
Autor Wiadomość
eva30 

Wysłany: 2010-08-27, 14:44   PZPN zamknął Zawiszę, ZDEMOLOWANY STADION

Fani Zawiszy i wspierająca ich grupa zwolenników ŁKS Łódź starali się przedrzeć przez sektor buforowy do kibiców Widzewa. Siły ochrony, zaangażowanej przez organizatora meczu, nie opanowały sytuacji i trzeba było wezwać na pomoc policję.

W stronę interweniujących funkcjonariuszy poleciały kamienie, kije, części bruku, barierki i inne przedmioty. W odpowiedzi policjanci użyli pałek, armatek wodnych, broni gładkolufowej i gazu. W czasie pierwszej połowy, na cztery minuty przed jej końcem, zgodnie z decyzją przedstawiciela PZPN, przerwano mecz z uwagi na wzmagające się starcia pomiędzy grupami chuliganów na widowni. Policjantom udało się sprawnie przywrócić porządek i po kwadransie mecz wznowiono.

Poniszczone są krzesła, ogrodzenia, ubikacje, nawet studzienki kanalizacyjne... Szkód na 100 tysięcy zł.

Co myślicie o takim bezmózgowiu? Zdemolowali swój stadion, swoją dumę można by powiedzieć... Brak słów.

maruda 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-27, 14:49   

...ręce mi opadły, jak widziałam co się tam wyprawiało w TV. Nie mam żadnego szacunku do pseudokibiców i jest mi wstyd, że mieszkam w kraju, w którym bójki i demolka podczas meczów to norma :cry:

naleśnick 

Wysłany: 2010-08-27, 15:24   

Wydaje mi się, że taka kara to za mało, takich kiboli to bym od razu do więzienia pozamykał, to jest zwykły wandalizm i rozbój w biały dzień! Jak stadiony mają być budowane dla takich "kibiców" to mija się to z celem i duchem sportu :!:

...taki piękny stadion :-x

zawisza3.jpg
Plik ściągnięto 529 raz(y) 12,53 KB

ScarFace 

Wysłany: 2010-08-31, 13:36   

No stadion ładny, trzeba być debilem, jakby moje dziecko brało udział w takim wandaliźmie to nie wiem czy sam bym go nie zgłosił na policję! Lepiej oglądać mecze na rozpiżdżonym co nie. Im jest wszystko jedno. To tak jakby sobie syfu narobili w swoim domu. Szkoda gadać. Powinni wprowadzic karty identyfikacyjne, identyfikację miejsc siedzących, solidne kary i brać wszystkich za d...!
Pytanie tylko jakie kary... nałożą im grzywne, to taki dupek jeden z drugim nie mając z czego zapłacić i tak nie zapłaci.

Ann 

Wysłany: 2010-09-06, 15:18   

Co sie dziwić ŁKS Łódź i Zawisza to kupa gów** i tyle :) tak jak w Bielsku BKS :lol:
To nie kibice to wandale!

Santre 

Wysłany: 2010-09-06, 15:19   

PZPN nie jest lepszy... banda...wrr.. yhh.. nie bede sie wyrazac ..sprzedawczyki

eva30 

Wysłany: 2010-09-07, 15:02   

I agree...

skokoczek 

Wysłany: 2010-11-30, 13:50   

eh, dopóki nie doczekamy się szczelnych systemów identyfikacji kibica jak to ma miejsce w UK, stadiony będą zamykane przez bandę głupków :(

Odpowiedz do tematu