Witam wszystkich
Niedaleko mojego domu jest bardzo fajna pływalnia, a z racji, że mam nadwagę i siedzący tryb pracy, ostatnio wpadłam na pomysł, że zacznę chodzić na basen... Niestety skończyło się na 2 razach. Brakuje mi motywacji, czy ktoś umiałby mi coś poradzić na SŁOMIANY ZAPAŁ?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Maj 2010 Posty: 35 Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2010-08-18, 15:36
Samemu ciężko się zmobilizować, ale może jakbyś znalazła sobie partnera/partnerkę do wypadów na basen byłoby Ci łatwiej... Moglibyście się wzajemnie motywować i nie przyjmować sprzeciwu w przypadku gdy ktoś szuka wymówek.
_________________ "Nie jestem gruby, mam grube kości"
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Cze 2010 Posty: 37 Skąd: kraków
Wysłany: 2010-08-18, 16:14
ja obejmuje taką taktykę..
jak musze/ powinnam coś zrobić to po prostu wciągam to w plan tygodniowy- w tym wypadku basen, i po prostu wiem ze MUSZE np w pon srode i sob. isc na basen, traktuje to jako taki obowiązek. BEZ namysłu czy mi si echce czy nie, wiem ze wybija np 18 i jade.
Tak wiesz bez myslenia o tym tylko po prostu działanie i tyle:)
A potem jak juz sie zacznie przyzwyczajac to wejdzie samo w cykl i na dodatek zaczna byc zauwazalne efkty a to juz bedzie wielka mobilizacją!
Ponad to po 2 tyg juz sa efekty przy pływaniu 3 razy w tyg. skóra jest lepsza, i można odczuc ze sie jest w lepszej formie, mówie poważnie!
Polecam:)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2010 Posty: 19 Skąd: Bielsko
Wysłany: 2010-08-19, 16:01
I taka taktyka byłaby chyba najlepsza, przyklej kartkę na lodówce czy na biurku:
BASEN ŚRODA GODZ. 18.00,
i jedź, ale bez zastanawiania czy Ci się chce czy nie. Wybierz dodatkowo dzień taki, który masz najwolniejszy od innych zajęć, w którym nie leci Twój ulubiony serial który będzie odwodził Cię od wizyty na basenie... Jeśli np przygotowujesz sama obiady, przygotuj coś dzień wcześniej.
Spróbuj może namówić koleżanki z pracy, mogłoby być weselej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Warning: file_get_contents(http://www.linkujpro.pl/get.php5?id=47cbbd0c9121369a8f3b&ac=gc): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden
in /home/users/forum/public_html/lp47cbbd0c9121369a8f3b.php on line 26
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies stron grupy WEB-COM.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.